Foodpersonality Michael JacqRoosFotografie 2
Michaël

Oprichter &
Bio Ambassadeur

Met een solide achtergrond in de voedingssector heeft Michaël Wilde zijn loopbaan gewijd aan lekker, gezond en duurzaam voedsel. Zijn reis naar biologische landbouw begon in 2007, toen hij zich aansloot bij de vooraanstaande bio groenten- en fruitexpert Eosta

Foodpersonality Michael JacqRoosFotografie 2

Gedurende zijn tijd als duurzaamheids- en communicatiemanager bij Eosta, speelde Michaël een sleutelrol in diverse succesvolle duurzaamheidscampagnes, waaronder True Cost of Food, Save our Soils en Doctor Good Food. Hij droeg ook bij aan bekroonde innovaties zoals Natural Branding, het transparantie systeem Nature & More, de duurzaamheidsbloem en de studie rondom de ‘Sustainable Development Goals’ en biologische landbouw.

Gedurende zijn twaalf jaar bij Eosta heeft Michaël waardevolle inzichten opgedaan van telers, collega's en klanten over biologische systeemlandbouw en de positieve impact ervan op het milieu, de omgeving, het klimaat, de biodiversiteit, dierenwelzijn en boeren. Hij realiseerde zich tevens het belang van effectieve communicatie en beeldvorming: "Om echte verandering te bewerkstelligen, moet je in staat zijn je boodschap over te brengen aan mensen die hier niet dagelijks mee bezig zijn."

Met zijn opgedane kennis en ervaring trad Michaël in 2019 toe als directeur van Bionext, de ketenorganisatie in Nederland voor biologische landbouw en voeding. Samen met zijn kundige team en de bevlogen biologische achterban zorgde hij ervoor dat biologische landbouw inmiddels breed wordt erkend als cruciaal onderdeel van de oplossing voor tal van hedendaagse crisissen, zoals stikstof, watervervuiling, klimaatverandering, gezondheid, dierenwelzijn en bodemverarming.

Michaël is een enthousiaste ambassadeur voor biologische landbouw die vanuit zijn hart spreekt. Hij moedigt iedereen aan om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuw, gezond, eerlijk en duurzaam voedselsysteem: "De transitie van ons landbouw- en voedselsysteem kunnen we niet alleen overlaten aan boeren en beleidsmakers. Wij zijn allemaal medeverantwoordelijk: bij elke winkel die je binnenstapt, kun je kiezen voor de wereld van morgen."

“Biologisch is niet alleen beter voor mens en dier, de boer zelf ervaart ook meer zingeving en maatschappelijke waardering.”

Zie ook het profiel van Michaël op de website van Speakers for Good.

Shutterstock 221780905
We gaan voor 1 Miljoen Bio Ambassadeurs.
Ook ambassadeur worden of wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Laat je e-mail adres achter en we nemen contact met je op.